2020-11-05 18:18:11

Aktivnosti u Geografiji kroz eTwinning projekte

Učenici u sklopu dodatne nastave iz Geografije marljivo rade na aktivnostima kroz pojedine projekte na eTwinning kroz koje su uključeni. Učenici stvaraju svoje kolekcije koristeći se digitalnim alatom Wakelet, a osim toga kreiraju radove i u drugim digitalnim alatima.

Cilj svih projekata koji se provode u sklopu dodatne nastave iz Geografije, a u koje su učenici uključeni, jest proširiti i produbiti znanje o temama na kojima rade, razvijati toleranciju i međusobno poštivanje za aktivno sudjelovanje te razvijati digitalne i komunikacijske vještine.

Ovdje su prikazani neki od radova koje učenici rade kroz sljedeće projekte:

U projektu „Ljepote moje domovine“  učenici 5.a (Mia V., Sara M., Petra C. i I.Pavičić) te 6.a (Tomislav Š.) i 6.b (Elena D. i Karla S.) razreda stvaraju kolekcije u Wakeletu, ali dodatno još izrađuju digitalne materijale u WordArtu, Mentimeter, Adobe Spark, Padletu, Badgemaker i drugi.  Učenici također stvaraju i manje plakate (umne mape) koji se postavljaju u Wakelet.

 

Učenice 6.b razreda Elena i Karla su također kreirale kratak videozapis o svojm gradu. Videozapis možete pogledati preko sljedeće poveznice:

https://vimeo.com/476171276

 

U projektu „Žene koje su promijenila svijet“ učenice 7.b razreda (Dina Ć. i Petra L.)  i 8.a razreda (Nora B. i Manon T.) razreda stvaraju kolekcije u Wakeletu.

U projektu „Share and learn about other European countries“ učenice 8.b razreda (Ema B. i Matea A.) stvaraju kolekcije u Wakeletu, i to na engleskom jeziku. Osim toga, koriste se i raznim drugim alatima među kojima je i ovaj alat Jigsaw Puzzle u kojemu se online mogu kreirati puzle.

 

Učenici i dalje marljivo i aktivno kreiraju i stvaraju nove radove te se raduju svim novim aktivnostima.

učiteljica Ljiljana Štanfelj

 

 


Osnovna škola "Dobriša Cesarić" Osijek